Martin Johan Härd
HemsidaFacebookLinkedinInstagram

Martin Johan Härd

Redan som barn kände jag mig hemma i bildens och formens färgstarka värld. Här fick fantasin vara fri och kreativiteten flöda. Jag bestämde mig för att bli konstnär när jag var i yngre tonåren. Det var inget svårt val eftersom jag har ritat och målat så länge jag minns - det dagliga livet blandat med min egen uppfattning om saker och ting.

Mitt måleri är färgstarkt och ofta mycket innehållsrikt. Varje bild berättar en detaljrik egen historia som baseras på en inre drift att vilja förmedla något, en tanke, en känsla, en åsikt. Det är ett sätt att kommunicera helt enkelt, en form av att samtala. Mitt bidrag till konversationen är en bild som kan tolkas på många olika sätt.

Under årens lopp har jag haft utställningar i Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland, Västindien samt U.S.A. Har bland annat ställt ut på Seattle Museum of Northern Heritage i USA och Landskrona museum.

Representerad:
Nordic Museum, Seattle, U.S.A.
Umeå Landsting
Karlstad kommun
Länssjukhuset i Kalmar
Åhus församling

Besök min ateljé
Gamla Byvägen 27
29672 Yngsjö
Kristianstad Skåne län

Öppettider:
Välkommen att besöka mig i ateljén. Kontakta mig på telefon eller maila för att boka tid. Email: martinjohanhard@yahoo.com Tel: 0733647220

Utbildning
Under 80-talet gick jag på en privat konstskola i Liège, Belgien. Jag har också arbetat som lärling hos olika konstnärer i Belgien, Holland och Frankrike under 4 år.

Medlemskap
SvK, BUS, Kkv.

Kommentarer på sidan

Kommentera »