Marie Rönnberg
Hemsida

Marie Rönnberg

Marie Rönnberg bildkonstnär
bosatt i Östra Ämtervik, Sunnekommun.
Jag heter Marie Rönnberg och är bosatt på Södra ÅS i Östra Ämtervik, Sunne, Värmland sedan 2006.
Jag har varit verksam konstnär i 25 år och deltagit på många konstutställningar i Norden samt arbetat med utställningar och konstprojekt.
Jag målar och tecknar, gärna stora målningar som ofta blir en sorts scener, en del festscener med mycket folk och djur. Jag bygger upp mina målningar med akrylfärg, ofta intuitivt.
Jag tecknar och skissar parallelt med måleriet och då använder jag ibland golvet som arbetsplats för mina teckningar samt mindre bilder. Jag kan utgå från den pågående målningen eller söker en idé eller lösning till den Jag leker gärna med anatomin i sökandet efter uttryck i mina gestalter med att förvränga,förkorta eller förlänga. Det får gärna vara en portion humor i bilderna.
En del av mina stora målningar finns också som Digigrafik samt även en del kolteckningar. Min atelje finns i bostaden i ett tidigare missionshus som är ombyggt till bostad, ateljéer och galleri. Galleriet heter Galleri Södra Ås Kultur och har funnits sedan 2007 med återkommande utställningar 2 gånger per år.

Besök min ateljé
Marie Rönnberg & Galleri Södra Ås Kultur
68696 Östra ÄmteRvik
Sunne Värmlands län

Öppettider:
Marie Rönnberg & Galleri Södra Ås Kultur Östra Ämtervik marieronnberg@telia.com Kontakt: +46702279941

Utbildning
1987-89 ABF konstskola Umeå
1993-95 Nordiska konstskolan, Karleby, Finland
1997-98 40 p Konstvetenskap, Umeå universitet.

Medlemskap
Värmlandskonstnärsförbund.

Kommentarer på sidan

Kommentera »