EMI Eva Marie Söderström
InstagramHemsida

EMI Eva Marie Söderström

Frilansande konstnär, Olika konstnärliga aktiviteter.
Uppsala. Har jobbat som grafiker, kört ett litet tryckeri och annat ’kontorsjobb’ och har nu heltid som ”fri” - läs ej anställd.
Konstnären i mig fanns redan i barndomen och fortsatte genom åren med olika kurser och utbildningar på fritiden. Hemifrån fick jag alltid höra att det inte går att försörja sig som konstnär vilket ledde till andra sysselsättningar och utbildningar. Genom livet har det dock alltid funnits ett driv att använda det konstnärliga uttrycket.
Efter familj med flera barn och olika anställningar har jag nu kunnat ”släppa loss” med penslar och palettknivar mm. Än så länge är halva vardagsrummet min ateljé, men jag har möjlighet att måla större tavlor utanför hemmet i Uppsala.
Den gyllene tråden för det jag gör är nyfikenheten, experiment i bilden, detaljerna och material bland annat. Utanför ”boxen” så att säga. Min konst måste vara motvikten till det svarta, onda och deprimerande. Målet är det vänligt ljusa, det roliga och reflekterandet över det positiva som finns runt omkring oss. Inspirationen kommer från den skapande naturen, former och kärlek till vår värld.
Jag använder olika typer av material och kallar mina alster dekorationer, vare sig det är tuschteckningar, akryl, olja, keramik eller annat material - tex korkar, silikonslingor (allt grundat på idéer). Använder både stora och små målardukar, pannåer eller konstnärspapper.
Har jobbat med grafisk design många år. Drivit ett litet sublimeringstryckeri och haft olika kontorsjobb och är nu på heltid “fri” (läs ej anställd). I min forntid fiskade jag upp kurser på Konstfack, Konstskolan i Stockholm, Lördags-akademin, Berghs, keramikkurser, färglära m.fl. Dock tycker jag traditionell utbildning bara delvis är till hjälp och vill experimentera själv i mitt skapande.

Besök min ateljé
Nordengatan 3
75264 Uppsala
Uppsala Uppsala län

Öppettider:

Utbildning
Konstskolan i Stockholm.
Konstfack, Terminskurs Teckning.
Berghs School of Communication
Grafisk design o Illustration.
Olika kurser, Keramik,färglära,
Gaila Sundlins vedakurs mm

Medlemskap
Kkv., SvK.
UKF





Kommentarer på sidan

Kommentera »