Angelika Ann Kammerer
InstagramFacebookHemsida

Angelika Ann Kammerer

OBS! Jag hyr ut mitt galleri på Öland under sommarmånaderna. Du hittar information, planritning och foto på hemsidan av Mellböda Gård (google detta! För att den länkade hemsida är dock min konsthemsida) och där på Mellböda Gård hittar du under fliken Konststallet / Hyr vårt galleri allt ju behöver veta. Har du frågor, återkom gärna! / Angelika
________________________________________________________________

Kanske är det för att jag har det så bra samtidigt som världen blir allt grymmare som min medkänsla verkar större än någonsin och jag känner mig tvungen att skildra andra människors lidande. Med mina interaktiva och skulpturala installationer vill jag uppmärksamma och förespråka de som har det svårt. Men ibland blir det för mycket när jag letar igenom all fakta om flykt, våld eller förtryck innan den konstnärliga processen. Då är det dags att ta en paus och göra något enkelt, som en naturinspirerad akvarellmålning eller en glad figur. Jag älskar att leka med olika material och experimentera utanför min komfortzon. Detta ger mig rätt incitament att vidareutveckla mitt konstnärliga uttryck.

Redan som barn hade jag klibbiga fingrar och målarfärgade händer. Att rita, klippa och designa var det bästa för mig. Visst skulle jag plugga konst - tänkte jag, men min familj insisterade på att jag skulle få ett "riktigt" jobb och konsten fick vänta. Min starka empati och vänlighet verkade göra mig idealisk för hotellbranschen, och så blev det min karriär. Det första barnet föddes ganska tidigt och efter det koncentrerade jag mig på familjelivet. Under årens lopp fortsatte jag att vara kreativ på olika sätt, tog målarkurser och slutade aldrig rita. 2008 flyttade jag från Berlin till norra Öland, har sedan dess slagit ner mina rötter och lever nu ett lyckligt liv. Mitt engagemang i konsten på norra Öland tog fart och min kreativitet ökade. Sedan jan 2024 arbetar jag främst som konstnär.

Utbildning
2023 - pågående Kulturinkubator, Capellagården/Öland
2023 Konstkritik, Sörängens folkhögskolan
2019-20 Konstlab, Lunnevad folkhögskola
2019 Konsthistoria, Staedel Museum, Frankfurt, Tyskland
2014-15 Falkenbergs Konstskola, KP1
1985-86 Privatlektioner hos Peter Schmidt-Schönefeldt,
Berlin, Tyskland

Medlemskap
SvK- Svenska Konstnärer
Kkv - Konstkvarteret
FSK Föreningen Svenska Konstnärinnor
SK Svenska konstnärsförbundet
KC Konstnärscentrum Syd

Kommentarer på sidan

Kommentera »