Britt Hedén
Britt Hedén

✏️Om mitt måleri
Naturen, med dess skiftningar, är min huvudsakliga inspirationskälla. Den ger mig ljus- och färgupplevelser. Dessa försöker jag uttrycka genom måleriet, som ibland är mycket intensivt och expressivt i färg, form, rytm och rörelse. Andra gånger arbetar jag med ett mera eftertänksamt formspråk i ett fåtal färger och gärna då i den ljusare färgskalan. Jag söker förenklingen, abstraktionen, av mina intryck av naturen och av mina inre bilder. Dessutom experimenterar jag ofta med olika material, för att skapa ett speciellt uttryck. Det är dagsformen och känslan, som avgör vilka bilder som vill bli målade. Klassisk musik är en annan inspirationskälla. Jag målar i alla tekniker och har tidigare arbetat med keramik och skulptur.
För några år sedan utvecklade jag måleriet i kubism och konstruktivism. Numera har jag återgått till att måla mera expressivt.
Sedan hösten 2022 är jag mentor och startat ett samarbete med en begåvad elev, Jensita Hagset. Vi målar tillsammans i ateljén och ofta på samma bild i akryl eller akvarell.

Se även våra instagramsidor: brittheden_art och art.by.jensita


Representerad i Konstnärsnämnderna i Granada, Kungälv och Falköping. Swedbank, Göteborg, Pro:s Folkhögskola, Gysinge
och i privata samlingar i Sverige, Spanien och USA

Besök min ateljé
Ateljé Creative, Brevduvegatan 1
426 69 Västra Frölunda
Göteborg Västra Götalands län

Öppettider:
Arbetar i ateljén under olika tider. Därför är det säkrast att ringa mig på tel. 070-2399318, om Du önskar besöka mig. Välkommen!

Utbildning
Gustavus Primus, Göteborg 1981-82, skulptur och modellmåleri.
Gerlesborgsskolan i Bohuslän, ett flertal kurser mellan 1980 och 1993. Har haft många av våra stora bildpedagoger och konstnärer som lärare, bl.a. Arne Isaksson, Georg Suttner, Björn Melin, Lasse Andreasson, Per Liljenberg, Kerstin Abram-Nilsson och Eivor Lindberg.

_________

Medlemskap
VIP, 🏵 Kkv Konstnärerna i Långedrag, KIL
BUS

Kommentarer på sidan

Kommentera »