Maj Ström
Hemsida

Maj Ström

Uppvuxen i förort till Stockholm. Gick konstskola och rymde sedan storstaden på 70-talet för att lära mig väva i Leksand. Levde villaliv i Skåne och är, sedan 1996, tillbaka i Dalarna, numera Mora.

Har sedan unga år varit aktiv i konst och kultursammanhang. Har, sedan barnsben, haft bilden som min starkaste uttrycksform.På högstadiet fick jag förmånen att få en bildlärare som hade deltagit i en Levandeverkstadskurs, vid Hantverkets Folkhögskola i Leksand, för Adelyn Cross – Eriksson,Adelyn Cross – Eriksson höll kurser i form för konstnärer, designers och arkitekter. Hon hade varit elev och lärling vid New Bauhaus i Chicago, USA. Min lärare George Keith var så inspirerande att jag för första gången i mitt liv förstod att jag ville bli konstnär. Som tonåring arbetade jag som assistent till Ester Eriksson, ägare av Svenskt Tenn i Stockholm.

Låg några år i träda men som tjugoåring deltog jag i levande verkstad och gick Grundskolan för konstnärlig utbildning. Flyttade till Dalarna, Leksand och fortsatte min skolning inom konst med vävkurser i bildväv. Under studietiden praktiserade jag hos den stora bildväverskan Sandra Ikse i Göteborg.

1978 blev jag utvald till en höstutställning vid Dalarnas Museum med ett självporträtt. 1980 – 82 födde jag två barn men fortsatte med bildskapandet och valdes ut till en Julsalong vid Rättviks Kulturhus.

Under en sommar arbetade jag som guide vid Alf Munthes Lekattgårde i Tibble, Leksand. Guidade besökare genom en bildvärld skapad av Munthe.

Som femtioåring kan jag lämna familjelivet bakom mig.Under vintern 2003 – 2004 fick jag kontakt med Konstnären och Konstkonsulenten Jordy Arkö som introducerade mig i en nyöppnad grafisk verkstad i Orsa . 2006 blev jag upptagen i Konst runt Siljan, KID och KRO.

Besök min ateljé
Stora Rådmansgatan 10
27231 Simrishamn
Simrishamn Skåne län

Öppettider:
Står det öppet på planket är jag troligtvis hemma

Utbildning
Levande verkstad, en utbildning i Adelyne Cross - Erikssons anda – Stockholm.

Grundskola för konstnärlig utbildning – Stockhom

Hantverkets folkhögskola – Leksand

Vävutbildning – Sätergläntan – Insjön, Leksand

Ettårig vävutbildning, bildväv – Leksand

Två veckororskurs i screentryck Konstfack

Utbildning i olika grafiska tekniker, såsom torrnål, träsnitt och olika blandtekniker, vid Orsa grafiska verkstad.

Medlemskap
Kro konstnärernas riksorganisation
Kid konstnärer i Dalarna
Tellusart
Kc-mitt
KKV Malmö grafik

Kommentarer på sidan

Kommentera »