Brita Holvid Fastlund
2009-12-11 16:33   Kommentera »
JULMARKNAD
Någon julstämning är det ju inte. Regnet kommer i sakta, novemberaktigt blött. Hela luften är blöt!
Trots mörkret och blötan begav vi oss i alla fall till Nusnäs (där man gör dalahästar). Vi hade bespetsat oss på Gamla skolans, för tillfället omdöpt och öppnat som café. Där finns de allra läckraste, ljuvligaste bakverk, som får det att vattnas i munnen vid blotta åtanken.
Jag hade bestämt mig för att vara där kl. 12.00 då de öppnade, men så fick vi besök och det drog ut på tiden så att vi inte kunde komma iväg förrän vid halv tre.
Ca femhundra meter från Gamla skolan stod det bilar parkerade. Vi stannade bilen och parkerade tålmodigt och optimistiskt.
Väl framme vid skolan var det kö flera meter ut på gården!!!
Vad göra? Ja, jag gick in, maken väntade utanför (varför har män inget tålamod i dessa viktiga situationer?)och hittade färska lantägg (från Nusnäs), hemlagad hallonsylt, hemlagad krusbärsmarmelad och inlagd gurka. Dagens fynd var kanske små ljusdekorationer som man kan trycka in i stearinet, så att ljuset blir ännu vackrare, haha!
Så i denna gråaste tidpunkt, med det sämsta tänkbara väder för årstiden, så känner jag i alla fall en glädje inför den lysande, vackra och stämningsfulla julen.

Kommentar från: Carina Ehlers
Ja, nu är det verkligen mörkt och grått - bortsett från i lördags då solen nog sken för första gången i november. Men det är som du säger att nu är det julen med alla ljuspunkter att se fram emot, men sedan, fram till sisådär april då det åtminstone i södra delen av Sverige är så grått och rått eller slaskigt. Fast då är det förstås sommaren att se fram emot. Egentligen borde det finnas enorma inomhusparker så här års där man kunde promenera omkring utan att bli dynga av regn!!
Kram Carina

Facebook Twitter MySpace rss