Edda Kunert
Edda Kunert

Hej! Jag heter Edda Kunert, född i Tyskland.
Det är särskilt två händelser som har påverkat min kreativa utveckling. Den första händelsen var när jag som treåring fick ett munspel som jag lärde mig att spela. Den andra händelsen var när jag som ung flicka blev godkänd och antagen i en målartävling.
Det är få som har förmånen att ha sin konst som yrke. När jag växte upp fanns uppfattningen att konst och musik skulle vara ett brödlöst yrke för en kvinna. Därför fick jag lära mig ett vanligt yrke. Jag blev trädgårdsingenjör (examen i Tyskland).
Men konsten och musiken fanns där hela tiden och har resulterat i ett antal utställningar, några böcker (bl. a. fotoboken ”Prins Bertils stig” 2011, 2012), ett CD-album ”Festmusik” (2014) och en CD-singel ”Soldier, come home” (2012).
Min konst skall vara en hyllning till livet som är oändligt rikt och vackert, men även mycket skört. Vi föds någon gång in i tiden och in i livets väv, och genom att vi finns till blir vi delaktiga i ett mönster som vävs, tills vi en dag försvinner igen i oändligheten. Något som finns i många av mina tavlor är fina linjer som dyker upp ur ingenstans, och när de har blivit en del i ett mönster eller motiv, försvinner de senare igen i oändligheten.
En annan detalj som jag försöker fånga i mina bilder, är ljuset. Ljuset kommer som en vän från någon utomjordisk källa till oss, och människan älskar det, ty det värmer själen.

Jag tillverkar även textila konstverk i olika storlekar: (ryor/vepor) som väggdekoration och virkade bordsdekorationer.
Jag gör även brevkort med eller utan text.

Välkommen till min utställning!

Om ni önskar komma i kontakt med mig går det bra via mejl:

serenad@bredband.netUtbildning
Som konstnär är jag i grunden autodidakt
Andra utbildningar:
- Trädgårdsingenjör 1965 (Staatliche Lehr- und Forschungsanstalt für
Gartenbau Weihenstephan, Tyskland)
- Filosofie magisterexamen med huvudämnet pedagogik 2004 (Högskolan
i Halmstad)
- Filosofie magisterexamen med huvudämnet folkhälsovetenskap 2007
(Högskolan i Halmstad)

Medlemskap
KKV
BUS
Författarcentrum Väst

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Britt Störzner, 2020-07-13
Hej Edda!
Roligt att se att de finns här!
Välkommen!
Kram Britt