Margareta Sunnemar
2022-01-01 13:40   Kommentera »
Sorgeblogg

Januari 2022
Sorgeblogg
Nedan har jag kopierat in vad jag skrev i oktober 2020. En lycklig tid då vi hade så mycket roligt framför oss. Det har varit så ända till 4 december-21. Min man och livskamrat sedan ca 50 år fick då sluta sitt jordeliv efter en hjärtinfarkt. Han lämnade mig och våra tre barn och fem barnbarn i stor sorg och saknad. Vi hade ju så mycket spännande kvar att göra framöver.
Vi kan se tillbaka på de fina år vi haft tillsammans. Som ni säkert har märkt skriver jag ofta om språkets betydelse på olika sätt och nu i sorgen så hjälper det oss så mycket med vänners fina tröstande ord i sorgen och alla värmande omsorger.
Jag ska fortsätta med mitt skapande men nu utan stöttningen från Lennart. Han har följt mig i konstutvecklingen och har varit ett bollplank, när jag skapat. Nu kommer jag ha minnena med mig och styrkan från allt det goda, trevliga vi haft tillsammans.

MARGARETA SUNNEMAR
2020-09-30 21:37:10 OKTOBER 2020
Ateljé och skapande
En som jag vill lyfta fram särskilt som backar upp mig i mitt skapande, är Lennart min man. Innan jag blev pensionär och vi flyttade tillbaka till min hembygd, Lysvik, ordnade han en kombinerad gäststuga och ateljé till mig. Vi köpte skalet, men resten, isolering, panel, klinker etc. föll på hans lott.
Ateljén ligger nära boningshuset, med fin utsikt över Fryken och är mycket trivsam att skapa i.

Jag tycker om att skapa på trä, det är ett äkta material. Träplattorna behöver sågas till och bearbetas med lister, till den storlek jag önskar. Så han är en ovärderlig hjälp för mig.
Ett annat material jag trivs med är att skapa med metall. När jag använder järnband behöver vi vara två. Jag håller och säger var i metallen, han ska borra, sen är det dags att byta till träborr, när bandet ska fästas i träplattan. Det är starka krafter i banden, så man får se upp.

Så stort tack till honom, annars hade dessa alster inte blivit till!Facebook Twitter MySpace rss 

KommentarKommentar från Konstkvarterets redaktion, 2022-01-01
Ber att få kondolera.
Vänliga hälsningar
Axel🙏🏻