Margareta Sunnemar
2022-06-02 09:22   Kommentera »
Sommaren -22 kyrkoutställningar i Sunne kommuns kyrkor
Aprilbloggen, handlade om förberedelser för Övre Frykens konstrunda. Hela processen med förberedelser och själva händelsen var mycket givande och spännande. Intressanta möten och roliga samtal runt konsten blir en utveckling för mig, med att få fler infallsvinklar och idéer från alla kontakter.

Det som upptar mitt engagemang nu är förberedelserna inför sommarens stora händelse, nämligen utställningar i fem kyrkor. Jag berörde detta i februaribloggen. Vi i projektgruppen har varit och tittat var i kyrkorna verken kan vara. Man kan ju inte sätta spikar i väggarna. Men alla som arbetar i kyrkorna, präster och kyrkvaktmästare har varit så hjälpsamma och påhittiga för att hitta lösningar. djupa fönster, piedestaler, skärmar etc. Det kommer att vara ett femtiotal verk av sexton olika konstnärer och utställningarna pågår från 3 juli till 7 augusti. Vi är nu mitt uppe i förberedelserna och allt är så intressant ur många aspekter, inte minst livsfrågor.

Jag kan berätta om ett av mina verk, en mantel. Med den vill jag förmedla hur det känns för mig att komma in i en kyrka. Nämligen, som jag önskar man ska tänka att det ska kännas som att ta på sig denna mantel. En varm inneslutande trygg känsla av att vara förstådd och accepterad precis som man är och i den livssituation man befinner sig i.
Andra budskap konstnärerna vill ge är att se framåt, tankar om hopp, framtidstro, glädje, jordens skönhet, stillhet, vila, medkänsla, livsglädje, en strimma av hopp som får oss att tänka på en ytterligare dimension.
Att i sommar få åka på en vacker rundtur i Sunne kommuns fem kyrkor rekommenderas varmt!


Facebook Twitter MySpace rss