Margareta Sunnemar
2022-04-07 17:10   Kommentera »
Övre Frykens konstrunda -22
April -22
Snart är det påsk som är en högtid med ett starkt budskap om försoning och förlåtelse. Det är några dagar där många har ledigt och kan titta på konst, träffa andra konstintresserade och få avkoppling. Min ateljé Dalbo är öppen och jag ser fram emot att många ska besöka mig och mina konstnärsvänner runt Fryken.
Vi har en samlingsutställning på Sundsbergs gård i Sunne och där visar jag två verk. En skulptur gjord av järnband med kopparinslag och silvertråd. Skulpturen inbjuder till besök i ett rum där man kan skapa nya mönster och inte fastna i inrutade vanor. Cirklar i rörelse är namnet på den.

Det andra verket Rapsodi, består av tre delar mixed media på plywood med järnband emellan. Järnbanden är de som håller ihop delarna, precis som gemensamma upplevelser blir till en samhörighet.

Alla utställare har med smakprov på vad som visas i deras ateljéer. Vi träffas några dager innan hos en av oss konstnärer och fikar tillsammans. Pressen får träffa oss, ställa frågor, fotografera och sen göra reportage, även tv 4 var med förra gången. Allt detta är så viktigt för oss. Vi har ju en längtan att få uttrycka något visuellt, vi, många, har skapat under lång tid, övat, lärt oss olika tekniker och gett ådran tillfälle till att utvecklas.

Vi hoppas att många tar tillfället att få resa runt på utflykt besöka oss, äta god mat på restaurangerna, här i Lysvik på Frykens Pärla eller glass på Mormors glasskafé.

   

Facebook Twitter MySpace rss